Znak OFS Plzeň-město

Okresní fotbalový svaz Plzeň-město

Informace generálního sekretáře FAČR – 07.2022

Financování

Obdrželi jsme z Národní sportovní agentury potvrzení o přidělení dotace ve výši 506 mil. Kč, což je lehce přes 94% loňské alokace. Z původně avizovaných 93% se jedná o navýšení o cca 6 mil. Kč, které je výsledkem jednání předsedy FAČR a NSA. Příjem dotace očekáváme v horizontu dnů, obratem bude následovat distribuce na jednotlivé složky FAČR (OFS, KFS, střediska talentované mládeže). Další upřesnění bude následovat na setkáních české a moravské komory.

Svolání mimořádné valné hromady

V návaznosti na žádosti nadpoloviční většiny klubů českých divizí doručených dne 12. 5. 2022 svolal Výkonný výbor FAČR dne 13. 5. 2022 v souladu se stanovami FAČR mimořádnou valnou hromadu, která se uskuteční dne 17. 6. 2022 od 13:30 v hotelu Pyramida, Praha 6 a naváže tak z důvodu hospodárnosti na již svolanou řádnou valnou hromadu. Program mimořádné valné hromady byl uveřejněn na úřední desce zde. Informace o konání mimořádné valné hromada byla rozeslána emailem dne 13. 5. 2022.

Setkání české komory a moravské komory před valnými hromadami

V termínech 25. 5. 2022 a 30. 5. 2022 proběhnou pracovní setkání české komory a moravské komory. S ohledem na řádnou valnou hromadu dne 17.6.2022 je záměrem na těchto setkáních prodiskutovat zejména poslední verzi návrhu nových Stanov FAČR, financování, regionální fotbal a přípravu valných hromad. Samostatné pozvánky již byly rozeslány.

Vstupenky na Ligu národů UEFA

V minulých dnech byl spuštěn prodej vstupenek/jejich balíčků na domácí utkání české reprezentace v Lize národů se Švýcarskem, Španělskem a Portugalskem. V rámci Protokolu FAČR obdržíte v nejbližších dnech nabídku vstupenek, nad rámec tohoto si můžete další vstupenky zakoupit zde.

Děkovný dopis předsedy Ukrajinské fotbalové asociace

Předseda FAČR obdržel děkovný dopis od předsedy Ukrajinské fotbalové asociace za veškerou podporu a pomoc, která byla a stále je poskytována v této nelehké době ze strany FAČR a celého fotbalového hnutí v České republice. Toto poděkování proto náleží všech klubům, krajům, okresům, které jakýmkoliv způsobem takovou podporu poskytli.

Finále Evropské konferenční ligy UEFA v Praze v Eden Aréně

V minulém týdnu FAČR dosáhla skvělého diplomatického úspěchu pro český fotbal, kdy Výkonný výbor UEFA na svém zasedání ve Vídni rozhodl o přidělení pořadatelství finále Evropské konferenční ligy UEFA pro následující ročník Fotbalové asociaci ČR. Hrát se bude 7. června 2023. Více informací naleznete zde.

Nový administrátor přestupů

Jak někteří již víte, k 30.4. ukončila své dlouholeté působení na FAČR paní Hana Hadrbolcová a ke konci května končí i další dlouholetá pracovnice úseku členských práv paní Hana Machonská. Oběma chci tímto opětovně poděkovat za jejich dlouholetou práci pro český fotbal. Nově má celou oblast přestupů v gesci Mgr. Jiří Hendrich (hendrich@fotbal.cz), přičemž vnitrostátní přestupy profesionálů administruje Filip Klaban (klaban@fotbal.cz). V souvislosti s tím rovněž připomínám, že zahraniční přestupy profesionálů spravuje Tereza Vaniaková (vaniakova@fotbal.cz) a zahraniční přestupy amatérů Petr Smrkovský (smrkovsky@fotbal.cz).

 

V Praze dne 16. 5. 2022.


Originální dokument:

0 0 hlasů
Article Rating
Přihlásit odběr
Upozornit na
1 Komentář
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovalo
Inline reakce
Zobrazit všechny komentáře
1
0
Budeme rádi za vaše názory, prosím komentujte.x

Nahlásit problém

Našli jste chybu? Mohlo by být něco jinak? Nenašli jste na webu, co jste hledali? Napište nám! Napravíme to, web je tu pro Vás.

Kliknutím přijmete soubory cookies pro tuto službu