Znak OFS Plzeň-město

Okresní fotbalový svaz Plzeň-město

Výzva krajských a okresních fotbalových svazů FAČR

Výkonný výbor OFS Plzeň-město před malou chvílí jednomyslně rozhodl o připojení se k výzvě Okresních fotbalových svazů a Krajských fotbalových svazů adresovaného Fotbalové asociaci ČR v následujícím znění:

Žádost o zaujetí rozhodného postoje vůči Rusku


Vážený pane předsedo, vážený pane Generální sekretáři, vážení členové VV, s maximální respektem a vážností k probíhající situaci Vás jménem okresních a krajských fotbalových svazů ČR chceme vyzvat k zaujetí jednoznačného postoje k účasti ruských klubů a reprezentačních výběrů v soutěžích UEFA a FIFA.

Žádáme Vás o intervenci v otázce okamžitého vyřazení ruských klubů a výběrů ze všech mezinárodních soutěží. Nejedná se o akt proti ruským sportovcům, ale je třeba bezodkladně využít veškerých dostupných, byť represivních, opatření k zastavení bezprecedentní vojenské agrese vůči suverénnímu státu – Ukrajině.

Standardní diplomatické kroky dle našeho názoru v tuto chvíli pozbývají své účinnosti, neboť již přicházejí lidé o životy a další ztráty na životech hrozí dál. Rusko samo musí pochopit, že jeho jednání a postup vládnoucí garnitury jsou v moderní době nepřijatelné a trestuhodné.

V tuto chvíli jde z našeho pohledu o vyjádření jednoznačného postoje směrem ke společenským hodnotám a morálce. Náš i Váš současný postoj může zásadně ovlivnit nejen sportovní budoucnost v Evropě i ve světě.

V současné době se k výzvě připojily:

Jihočeský KFS
Středočeský KFS
Moravskoslezský KFS
OFS Beroun
OFS Kutná Hora
OFS Benešov
OFS Příbram
OFS Praha-západ
OFS Mladá Boleslav
OFS České Budějovice
OFS Tábor
OFS Český Krumlov
OFS Jindřichův Hradec
OFS Teplice
OFS Rakovník
OFS Kladno
OFS Karlovy Vary
OFS Sokolov
OFS Praha – východ
OFS Klatovy
OFS Česká Lípa
OFS Děčín
OFS Domažlice
OFS Ústí nad Orlicí
OFS Plzeň město
OFS Semily
OFS Česká Lípa
OFS Mělník
OFS Chomutov
OFS Trutnov


0 0 hlasů
Article Rating
Přihlásit odběr
Upozornit na
30 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovalo
Inline reakce
Zobrazit všechny komentáře
30
0
Budeme rádi za vaše názory, prosím komentujte.x

Nahlásit problém

Našli jste chybu? Mohlo by být něco jinak? Nenašli jste na webu, co jste hledali? Napište nám! Napravíme to, web je tu pro Vás.

Kliknutím přijmete soubory cookies pro tuto službu