Znak OFS Plzeň-město

Okresní fotbalový svaz Plzeň-město

Informace generálního sekretáře FAČR 6/2022

Prodloužení přestupního termínu pro mládež a ženy z Ukrajiny

VV schválil prodloužení přestupního termínu pro přestupy hráčů do 18 let a hráček přicházejících z Ukrajiny, a to do 15. 5. 2022. Rovněž byl prominut administrativní poplatek za přestup zahraničního hráče. Více k tomuto: Prodloužení přestupního termínu pro hráče do 18 let a hráčky přicházející z Ukrajiny.

FAČR se podařilo vyjednat výjimku z povinného podávání žádostí FIFA ke schválení vyžádání hráčů v případě přestupu uprchlíků přicházejících z Ukrajiny, a to jak bez rodičů, tak i v doprovodu jednoho či obou rodičů. V praxi tak nebude nutné dokládat přeložené dokumenty a čekat na schválení FIFA, čímž se celý postup zrychlí a zjednoduší. Podrobnosti k postupu při přestupech naleznete zde: Postup při přestupech hráčů z Ukrajiny.

Družstva mládeže a kompenzační poplatky

Dovoluji si vám připomenout novou úpravu Soutěžního řádu FAČR (§ 33 odst. 7), která se týká možnosti nahrazení počtu mládežnických družstev významnou účastí a podílením se na výchově
mládeže v jiném subjektu. Veškeré tyto žádosti (včetně vyjádření příslušného řídícího orgánu soutěže) nechť kluby posílají na emailovou adresu hendrich@fotbal.cz, případně písemně na
sekretariát FAČR k rukám p. Libové. Vzhledem k tomu, že datum 15.4. vychází na státní svátek, je nejzazším termínem pro podávání žádostí úterý 19. 4. 2022.

Obsazení pozic v sekretariátu FAČR

Probíhají nadále strukturální a personální obměny sekretariátu, které uveřejňujeme na webu asociace. Rád bych touto cestou zdůraznil tři nejdůležitější personální změny, které proběhly v posledních dnech, a to po ukončení pracovních poměrů pana Jiřího Kotrby, který působil na pozici vedoucího sportovního úseku a pana Michala Jurmana, který působil na pozici ředitele oddělení PR & komunikace. V souladu s aktuálně schválenou organizační strukturou byly mimo jiné obsazeny tyto pozice:

  • zástupce GS pro administrativu a management – Stanislav Rýznar (zůstává zároveň i licenčním
    manažerem),
  • ředitel oddělení rozvoje fotbalu – Milan Doruška, který má na rozdíl od odcházejícího pana
    Kotrby na starosti pouze provozní řízení sportovních úseků a záležitosti s tím související,
  • manažer oddělení komunikace & PR – Petr Halaburda.

Noví sekretáři ve Středočeském a Ústeckém KFS

Od 1.3.2022 nastoupil v Ústeckém KFS nový sekretář p. Karel Rouček, roucek@fotbal.cz, telefon 774 520 905 a od 1.4.2022 je nový sekretář i ve Středočeském KFS p. Tomáš Turek, turek@fotbal.cz, telefon 775 390 224.

Znovuotevření restaurace

Po dlouhé odmlce jsme opětovně otevřeli restauraci v sídle FAČR. Věřím, že při vaší návštěvě asociace rádi využijete její nabídky.

 

V Praze dne 11.4.2022.


Originální dokument:

0 0 hlasů
Article Rating
Přihlásit odběr
Upozornit na
0 Komentáře
Inline reakce
Zobrazit všechny komentáře
0
Budeme rádi za vaše názory, prosím komentujte.x

Nahlásit problém

Našli jste chybu? Mohlo by být něco jinak? Nenašli jste na webu, co jste hledali? Napište nám! Napravíme to, web je tu pro Vás.

Kliknutím přijmete soubory cookies pro tuto službu